Humor, compleet verzorgde humor

Vervolg: En voorts...


home


Hoe het ging:


Revue Restant

Het Grote Optreden

Apart verder

Heiligerlee

Compleet verzorgde humor

Vrienden

Andijk

Optreden in Rotterdam

De zwarte O-jol

Scheiding


Verhalen


Friesland

De Kraai

De Afsluitdijk

Cabaretteksten

En voorts..

In die tijd had Jos nog eens het plan om samen met mij een programma te gaan doen in het Duits. Hij dacht dat er op die manier wel wat geld te verdienen zou zijn in de havenstadjes rond het IJsselmeer en de badplaatsen aan de Noordzeekust. We hebben nog de hulp ingeroepen van een goede bekende van mij, Wilma, die Duits had gestudeerd en de teksten zou vertalen. Maar het is niet doorgegaan, ik geloof doordat er niet veel belangstelling was bij de horeca. Jammer eigenlijk. Had ik er maar meer voor moeten doen. 

Op een gegeven moment wilde hij weer apart gaan wonen en heeft hij in Enkhuizen een huis gekocht.
Sommigen maakten zich zorgen over hem. Op een feest van Roel en Tinka, vroeg Thedo, (de vriend van Felicia en ex- van Marian, zie eerder) aan mij of het wel goed met hem ging en of hij niet erg somber was en ik ben het hem in mijn onnozelheid gaan vragen.
"Thedo is gek," zei Jos en daarmee was de kous af. We hebben nog prettig een eind gewandeld over de dijken in de Betuwe, het was een mooie zachte avond en hij maakte geen sombere indruk.

Soms zaten we 's ochtends in zijn nieuwe huis in Enkhuizen na een avondje stappen een beetje katterig naast elkaar in een paar leunstoelen en dan vroeg hij op zijn quasi-vermoeide lijzige manier:
"Ben je ook zo melancholisch Rob?"
"Ja, Jos," zei ik dan.
Of hij vroeg: "En wat denk je over Reiki, geloof je daar in?" 
of:
"vind je dat een Man mag huilen?"
En dat alles met een stalen gezicht.
Ook hebben we op zo'n moment eens besproken hoe we onze uitvaart geregeld wilden hebben. Jos wilde na de crematie voor iedereen vrij drinken in een bepaald café aan de dijk en eigengemaakte gehaktballen.
Dat heb ik onthouden en zelfs opgeschreven.

Lees verder >